Met Twikey naar Plopsa

Plopsa wilde zijn vaste klanten graag de mogelijkheid geven om een FunCard-abonnement te nemen via maandelijkse betaling. Daarvoor besloten ze de samenwerking aan te gaan met Twikey.

Plopsa wilde zijn vaste klanten graag de mogelijkheid geven om een FunCard-abonnement te nemen via maandelijkse betaling. Daarvoor besloten ze de samenwerking aan te gaan met Twikey. Nu kun je in een aantal simpele stappen een abonnement afsluiten voor het hele gezin, met of zonder parkeerabonnement.

Plopsa biedt zijn klanten verschillende jaarabonnementen aan, die zowel online als aan de kassa aangekocht kunnen worden. Met deze formules hebben klanten, naast verschillende andere voordelen, een jaar lang toegang tot alle Plopsaparken. Voor één van die abonnementen, de Plopsa-FunCard, is het vanaf nu ook mogelijk om via maandelijkse domiciliëring te betalen.

De voordelen van een abonnement via domiciliëring

Voor veel klanten is de optie om kleine bedragen per maand te betalen een stuk toegankelijker dan het reguliere abonnement, waarbij de volledige kostprijs in een keer betaald dient te worden. Ook wordt de duur van het abonnement niet beperkt tot een jaar, maar blijft die lopen zolang de bezoeker wenst. Met deze formule sluit Plopsa aan bij de trend van kleinere abonnementen (Netflix, Spotify, ...) en maken zij het makkelijker voor de bezoekers om doorlopend van de parken te genieten.

De aanvraag is bovendien erg gebruiksvriendelijk: via de website kun je de namen van alle abonnementhouders invullen en per persoon met één klik indien nodig ook parking toevoegen. Na afsluiting van hun abonnement hoeven de bezoekers niets meer te doen, aangezien alles verder automatisch verloopt. Het voordeel van de domiciliëring voor Plopsa is dat zij voor de duur van het abonnement verzekerd zijn van hun maandelijkse inkomsten.

Hoe werkt het?

De expertise van Twikey werd toegepast op het volledige traject dat de klanten doorlopen. In samenspraak met Plopsa hebben we ons voornamelijk op de volgende drie vlakken geconcentreerd:

1.Online afsluiten van de SEPA-domiciliëring

Het SEPA-mandaat, dat de domiciliëring mogelijk maakt, wordt tegelijkertijd met de betaling van de eerste maand ondertekend. Dit maakt het proces voor de klanten eenvoudig en moeiteloos, aangezien zij in één handeling hun eerste betaling doen én de domiciliëring voor de komende maanden ondertekenen. Hierdoor hoeven zij tijdens de verdere looptijd van het abonnement niets meer te doen.

2.Onmiddellijke, volledig papierloze toegang tot het park

Na de eerste betaling maakt Twikey door middel van slimme API’s de connectie met Recreatex, het ticketingsysteem van de Plopsaparken. Van daaruit worden de toegangstickets onmiddellijk aangemaakt en naar de klant verstuurd. Bezoekers krijgen de FunCard dus meteen na de betaling in hun mailbox en kunnen die dezelfde dag nog gebruiken om naar het park te gaan.

3.Volautomatisch uitvoeren van de SEPA-domiciliëringen

Vervolgens wordt het bedrag elke maand op de dag van ondertekening automatisch van de rekening gehaald, tot het abonnement wordt opgezegd. Twikey zorgt voor de volledige uitvoering: van de afhandeling bij de bank tot de opvolging van de betalingen. Het FunCard-abonnement via domiciliëring wordt minstens voor 12 maanden afgesloten en vervalt niet. De klant hoeft dus niet na een jaar zijn abonnement te verlengen, dit gebeurt automatisch.

Conclusie: volledige ontzorging van het abonnementsproces

Dankzij de samenwerking tussen Twikey en Plopsa, is het nu mogelijk om een FunCard-abonnement via domiciliëring aan te gaan. Deze formule is voordelig en eenvoudig voor de klanten en verzekert Plopsa van hun maandelijkse inkomsten voor de duur van het abonnement.

De SEPA-domiciliëring wordt online ondertekend, samen met de eerste betaling. De Plopsa-FunCard wordt meteen na betaling geactiveerd en kan dus dezelfde dag nog gebruikt worden. Nadien wordt de abonnementskost elke maand automatisch van de rekening van de klant gehaald tot die zijn domiciliëring stopzet. Plopsa kan bovendien via Twikey blijven opvolgen of de abonnementen al dan niet betaald zijn.

Nieuwsgierig geworden of zin om zelf een FunCard via domiciliëring aan te schaffen? Meer over de Plopsa-FunCard via domiciliëring vindt u op de website van Plopsaland!

Of heeft u interesse in een gelijkaardige oplossing van Twikey voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.