Zonder gedoe een B2B domiciliëring opzetten? Het kan!

Debiteuren die altijd op tijd betalen. Het is de droom van elke ondernemer. Helaas is dit niet altijd zo in de praktijk. Toch kunt u meer doen dan u denkt, bijvoorbeeld met een B2B domiciliëring.

Debiteuren die altijd op tijd betalen, het is de droom van elke ondernemer. Helaas is dit niet altijd zo in de praktijk. Toch kunt u meer doen dan u denkt, bijvoorbeeld met een B2B domiciliëring. Hiermee kunt u ‘automatisch’ bedragen laten afschrijven van de rekening van uw professionele klant. Interessante bijkomstigheid: uw klant kan de domiciliëring niet annuleren. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbetering van uw debiteurenrisico!

Veel meer zekerheid met een B2B domiciliëring

B2B domiciliëringen verschillen van ‘normale’ (Core) domiciliëringen. Het belangrijkste verschil is dat uw debiteur bij B2B’s geen mogelijkheid heeft tot terugbetaling. Bij normale domiciliëringen kan dat wel, zelfs tot 8 weken na de inningsdatum zonder opgave van reden. B2B domiciliëringen bieden dus meer zekerheid dat u bedragen daadwerkelijk kunt innen. Vroeger was er ook een tijdsverschil in uitvoering maar sinds 20 november 2016 is dit niet meer van toepassing.

Veel gedoe?

Zekerheid is mooi, maar hier staat wel iets tegenover. Namelijk dat uw debiteur de B2B domiciliëring zélf moet registreren bij zijn bank. En daar loopt het nog wel eens mis. Uw debiteur vergeet om het te regelen. Of het (papieren!) formulier bevat een fout waardoor de domiciliëring ongeldig is. En dat betekent dat de hele procedure weer opnieuw opgestart moet worden. Met alle vertraging van dien én uw debiteurenrisico blijft onverminderd hoog. Ondernemers vinden daarom nogal eens dat het opzetten van een B2B domiciliëring teveel ‘gedoe’ geeft en kiezen gemakshalve voor een normale domiciliëring die minder zekerheid biedt. Onterecht!

Met Twikey regelt u wél eenvoudig een B2B domiciliëring

Om uw B2B domiciliëring succesvol tot stand te laten komen, is het zaak om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken voor uw debiteur. En dat is precies wat Twikey doet. Via Twikey kunt u uw B2B domiciliëringen volledig digitaal afsluiten. Daarmee reduceert u de foutgevoeligheid tot nagenoeg nul en het werkt bijzonder snel. Uw debiteur heeft de domiciliëring binnen een paar kliks geregeld. Op een manier die past bij uw bedrijf. Dit kunt u overigens niet alleen toepassen voor uw Belgische zakenklanten, maar ook voor uw klanten in Nederland.

Zo werkt het

Twikey werkt heel gemakkelijk, zowel voor u als voor uw klant. Via bijvoorbeeld een e-mail, app of website geeft uw debiteur zijn goedkeuring voor de B2B domiciliëring. Vervolgens wordt hij online doorgestuurd naar zijn eigen bank waar hij de domiciliëring automatisch kan registeren en laten goedkeuren. Snel en foutloos. Twikey heeft zijn systeem samen met de banken ontwikkeld. We gebruiken de SEPA standaarden en voldoen vanzelfsprekend aan alle wettelijke verplichtingen. Dankzij deze samenwerkingen kunnen we uw debiteur automatisch doorsturen naar zijn eigen vertrouwde bankomgeving. En dan is de B2B domiciliëring zo geregeld.

Nog meer voordelen

Via Twikey kunt u B2B domiciliëringen opzetten, beheren en innen. Wij zorgen ervoor dat de communicatie met uw klanten geheel in uw eigen huisstijl verloopt. U kunt Twikey standalone gebruiken, maar u kunt het ook koppelen aan uw eigen systemen zoals ERP en CRM-software. Geen papierwerk meer en meer financiële zekerheid. Dat is de oplossing van Twikey.

Meer weten? Neem dan contactmet ons op.