Twikey ondersteunt "Cheer for champions"

Twikey werkt, samen met 9 andere organisaties, mee aan deze nationale actie voor de zorgsector door de technologie te voorzien om sms-betalingen uit te voeren.

Met het team vroegen we ons af wat we in de context van Corona konden doen voor de zorgverstrekkers. Onze digitale online breinen hebben helaas wat moeite met het maken van mondmaskers, handgels en dergelijke. Maar waar we wel keigoed in zijn, is online betalingsmogelijkheden ter beschikking stellen en innovatief zijn op het vlak van betalingen.

Samen met onze partners RingRing en Direct Social Communications (DSC) en 7 andere organisaties (Billie Bonkers, Stichting Pelicano, Cabinet C, Koalect, Bisnode, Sherpa Law en IG Mediabrands) hebben we kosteloos mee onze schouders gezet onder het “Cheer for champions” initiatief.

Het steunfonds "Cheer for Champions"

"Cheer for champions" is een nationale fondsenwervingscampagne, opgezet tijdens de Coronacrisis, ten voordele van alle medewerkers in de zorgsector. Met dit fonds wil men er voor zorgen dat de zorgsector voldoende middelen heeft om nu, maar vooral ook in de toekomst, rampen als deze de baas te kunnen. Zo worden er nu inkomsten van bv. geschrapte consultaties misgelopen, maar moeten er toch heel wat extra kosten voor extra bedden, wegwerpmateriaal, enz. gedragen worden. Hierdoor zouden er nog tijdens deze crisis maar ook wanneer deze periode voorbij is, middelen kunnen ontbreken om voldoende steun te leveren aan de hulpverleners die nu dag in dag uit klaar staan voor onze zorg. We denken hierbij aan psychologische begeleiding, workshops enz. Het gedoneerde geld zal dus een tweeledige bestemming hebben met als belangrijkste doel de continuïteit van onze zorg te blijven garanderen en de zorgverleners te ondersteunen.

Wat doet Twikey?

Twikey biedt, net als alle andere partners, gratis zijn diensten aan dit initiatief aan. Wij verzorgen, samen met RingRing, het betaalluik van deze campagne door de technologie te voorzien om sms-betalingen uit te voeren. Mensen kunnen geld doneren door een sms te sturen naar 8686 (bv CHEER 10). Wij ontvangen deze sms met het door de persoon gekozen bedrag (in dit geval 10 euro) en genereren een betaallink voor datzelfde bedrag. Via een antwoord-sms sturen we deze link naar de persoon die wil schenken. Door op de betaallink te klikken kan de donateur zijn favoriete betaalmethode (bv. Bancontact) kiezen en eenvoudig online betalen. Door de intelligente onzichtbare betaalmotor aan de kant van Twikey kunnen afhankelijk van de situatie meerdere betaalmogelijkheden aangeboden worden. De betaalinformatie wordt teruggekoppeld naar Twikey, zodat hier een mooi overzicht van alle giften terug te vinden is voor het steunfonds en de betaling wordt bevestigd aan de schenker.

voorbeeld%20van%20een%20sms%20met%20daarin%20een%20betaallink

voorbeeld van een sms met daarin een betaallink

Voordelen van fondsenwerving via sms

De voordelen van deze methode, betalen via een betaallink in een sms, is dat het laagdrempelig is. Het volstaat dat de schenker een betaalapp (bv. Bancontact, Payconiq, app van de bank, …) op zijn smartphone heeft, waarmee de betaling snel en eenvoudig uitgevoerd kan worden. Daardoor is het de ideale methode voor éénmalige donaties (voor terugkerende donaties is het interessanter om bv. via een machtiging te betalen).

Bovendien kan de schenker hier zelf het bedrag en de betaalmethode kiezen. Er zijn ook sms-acties, waarbij per sms een vast bedrag, bv. 1€, afgehouden wordt van je telefoonrekening. Dit geeft de schenker minder vrijheid, maar heeft het voordeel nog sneller en eenvoudiger te verlopen.

Het steunfonds ontvangt bovendien de bedragen rechtstreeks op zijn eigen rekening en kan via Twikey eenvoudig een overzicht zien van de binnengekomen donaties.

Door mee te werken aan dit initiatief, willen wij graag ons steentje bijdragen in deze moeilijke periode. We hopen alvast dat het een succes wordt!

Meer informatie over deze actie of over hoe je geld kan doneren vind je hier.

Wil je meer weten over Twikey of hoe Twikey ook voor uw instelling, bedrijf, enz. van betekenis kan zijn, neem dan vrijblijvend contact met ons op.