Betalen we binnenkort allemaal via onze handpalm?

Palmki en Twikey willen Europa veroveren met contactloze handpalmbetaling.

Als het aan Twikey en Palmki ligt, wordt er vanaf morgen overal betaald met de handpalm. Betalen gebeurt eenvoudig via een handpalmscan dmv infraroodtechnologie, die u identificeert als unieke gebruiker op basis van 5 miljoen referentiepunten aan de binnenzijde van uw handpalm. Tickets, drankjes, hapjes en merchandise die u bijvoorbeeld tijdens uw bezoek aan een wedstrijd van uw favoriete sportclub koopt, betaalt u eenvoudig door uw handpalm voor de infraroodscanner te houden.

Hoe werkt het

“Twikey en Palmki zijn 2 legoblokjes die op talloze manieren perfect in elkaar passen en er telkens anders zullen uitzien. In eerste instantie willen we het betaalgemak verhogen op locaties die door mensen vaak worden bezocht en waar ze vertrouwd mee zijn. Denk hierbij aan sportclubs, warenhuizen, universiteiten… Er is niks zo vervelend om telkens naar de lid-, studenten-, supporters- of bankkaart te moeten zoeken wanneer je bijvoorbeeld weeral in zeven haasten een drankje wil meegraaien uit de bar”, aldus Twikey CEO Dominique Adriaensens.

“Dankzij de samenwerking met Palmki koppelen we de handpalm in de vorm van een unieke code aan een terugkerende betaalmethode. Door de handpalm voor de infraroodscanner te houden, geef je razendsnel toestemming om een betaling te initiëren via automatische incasso, recurring credit card,… We zijn voortdurend op zoek naar manieren om terugkerende betalingen te verbeteren en kijken ernaar uit om de gebruiksvriendelijkheid van Palmki in het terugkerend betaalverkeer te integreren”, besluit de CEO.

In eerste instantie willen we het betaalgemak verhogen op locaties die door mensen vaak worden bezocht en waar ze vertrouwd mee zijn. Dankzij de samenwerking met Palmki koppelen we de handpalm in de vorm van een unieke code aan een terugkerende betaalmethode. Door de handpalm voor de infraroodscanner te houden, geef je razendsnel toestemming om een betaling te initiëren. Dominique Adriansens – CEO Twikey

De oplossing

Palmki is bijzonder makkelijk en gebruiksvriendelijk want je hoeft niet meer te zoeken naar betaalkaarten of badgen (je hebt je hand altijd bij). De oplossing is volledig contactloos en aldus hygiënisch en Covid-veilig. Je houdt je hand voor de sensor zonder deze aan te raken. Ook is Palmki superveilig, namelijk even veilig als de irisscan. De fout-acceptatiepercentage ligt lager dan 0,00001% en het percentage onterechte afwijzingen van 1 procentmarge is uitzonderlijk laag.

Palmki werkt zeer snel en is breed toepasbaar in allerlei sectoren zoals overheid, industrie, bedrijven, systeemintegratoren, datacenters, detailhandel, ziekenhuizen, scholen, hotels, defensie, etc.

Het betalen met de handpalm via Twikey is heel comfortabel, gebruiksvriendelijk, contactloos en uiterst veilig. De handpalmscan wordt omgevormd tot een gehashte code die onmogelijk terug te herleiden is naar een beeld van de hand. Ook grote spelers zoals Amazon in de VS zijn bezig deze technologie in te zetten voor betalingen en te integreren in winkels. De betaalmethode van Twikey is volledig veilig en gecertificeerd door de belgische overheid. Marc Strackx - Owner PerfectID

Over Palmki

Palmki is een biometrische authenticatie oplossing op basis van handpalmtechnologie, van het bedrijf PerfectID. PerfectID ontwerpt en ontwikkelt hardware en software op basis van een infraroodsensor om de handpalm uniek, snel, gebruiksvriendelijk en contactloos te herkennen.

Over Twikey

Twikey helpt bedrijven met terugkerende klanten om hun betaalproces op een kostenefficiënte en tijdbesparende manier in te richten en op te volgen. Twikey is Europees marktleider in het aanbieden van online oplossingen voor terugkerende betalingen. Zo biedt Twikey in België als enige de mogelijkheid om B2B-machtigingen online te ondertekenen. In Nederland komt 80% van alle B2B incassotransacties tot stand via Twikey.