In de kijker : Odoo koppeling

Odoo is een geweldige omgeving om uw klantenportefeuille met bijhorende facturen en abonnementen te beheren. Met de integratie van Twikey voegt u een complete all-in betaalmodule toe aan uw Odoo-omgeving. Voor éénmalige betalingen stuurt u eenvoudig een betaalverzoek uit en voor terugkerende betalingen geniet u van een complete online flow.

Koppeling met Odoo

Verzendt u als ondernemer regelmatig facturen naar dezelfde klanten en bedrijven of factureert uw bedrijf via abonnementen, dan verliest u waarschijnlijk veel tijd met het bijhouden en opvolgen van openstaande of onbetaalde facturen. Met Twikey vermijdt u extra werk door klanten te laten betalen via terugkerende betalingen (SEPA automatische incasso, terugkerende kredietkaart, PayPal,...). U neemt zelf het initiatief tot betalen, het te betalen bedrag gaat automatisch van de rekening van uw klant en komt tijdig bij u terecht.

De software van Twikey is nu beschikbaar in de app van Odoo, een open source platform met zakelijke apps voor onder andere CRM, e-commerce, boekhouding, inventaris, verkooppunt, projectbeheer,… Wat heeft de integratie te bieden en wat zijn de verschillen met de standaard betaalmodule van Odoo? U leest het hier.

Waarom terugkerende betalingen

Waarom kiezen bedrijven voor terugkerende betalingen en waarom kiezen ze voor Twikey om terugkerende facturen, abonnementen,... te innen? De eerste vraag is eenvoudig te beantwoorden. Dankzij terugkerende betalingen is er: verwaarloosbare betaaladministratie voor de klant, een langere levensduur van klantenrelatie, geen discussie, geen administratie en een snellere betaling. Enige voorwaarde om van bovenstaande voordelen te genieten is een goed ingesteld automatisch betaalproces. Hoe doen wij dat?

Machtigingen ondertekenen

Vooraleer de schuldeiser terugkerende betalingen kan innen, moet de schuldenaar of debiteur hiervoor toestemming geven. Deze toestemming wordt gegeven in de vorm van een machtiging (bv. incassomachtiging) dat moet voldoen aan bepaalde regels (wettelijke voorschriften). Zo kan het uitsturen van machtigingen, opvolgen van de ondertekening, voorbereiden van de inningen, afpunten van betalingen en opvolgen van gefaalde transacties voor ondernemers en bedrijven een tijdrovende bezigheid met vele manuele handelingen worden.

Twikey biedt hiervoor een sluitende oplossing door al deze stappen te digitaliseren. Zo nodigt u onder meer klanten online uit om een machtiging te onderteken en kunnen zij dit machtiging ook online ondertekenen. Dit is meteen ook het eerste verschil met de standaard betaalmodule van Odoo, waarin machtigingen nog steeds manueel ondertekend moeten worden.

Odoo als katalysator voor hoge conversie naar terugkerende betalingen

Alle bedrijven met een Odoo-account kunnen vanuit de app gebruikmaken van de Twikey-software. Of u nu online machtigingen wil afsluiten, facturen int via automatische incasso bij uw eigen bank, mislukte betalingen wil opvolgen via het failure management of facturen wil verrijken met betaallinks of QR-codes, … Het kan allemaal dankzij de integratie tussen de software van Twikey en Odoo.

Nadat de Twikey-plugin in Odoo geïnstalleerd is, nodigt u uw klanten heel eenvoudig individueel of in bulk uit om online een machtiging (via automatische incasso of recurring credit card,...) te ondertekenen. U kunt deze uitnodiging ook in facturen integreren. De data wordt na ondertekening van het machtiging automatisch teruggekoppeld naar Odoo en toekomstige facturen worden automatisch geïnd. U vindt de status en alle informatie up-to-date terug in uw vertrouwde Odoo-omgeving.

Geautomatiseerd incassoproces

Dankzij de koppeling met Odoo worden domicilieringstransacties automatisch uitgewisseld met uw bank. U moet enkel nog de factuur aanmaken. De factuurinfo wordt vervolgens automatisch uitgewisseld met Twikey en teruggekoppeld naar Odoo. Indien een incassotransactie mislukt, treedt de automatische opvolging in actie waardoor uiteindelijk gemiddeld 99.85% van alle facturen worden geïnd zonder enige administratieve tussenkomst.

Door uitstaande betalingen adequaat op te volgen, verkort u de betalingsperiode en vermindert u het debiteurensaldo. De betaalstatus van elke factuur wordt automatisch bijgewerkt in Odoo. Ook dit is een verschil met de standaardmodule van Odoo, waarbij terugkerende betalingstransacties manueel getriggerd moeten worden en gefaalde transacties niet automatisch worden opgevolgd.

Betaalverzoek

Tot slot kunt u voor niet-terugkerende klanten gebruikmaken van betaallinkjes en het betaalgemak verhogen door alle bekende betaalmethoden aan uw in Odoo opgemaakte factuur of reminder toe te voegen. Dankzij Twikey bent u gekoppeld met meerdere Payment Service Providers waardoor u voor iedere betaalmethode de ruimste keuze van de markt heeft. Ook bij betalingen via links of QR-codes wordt de betaalstatus van de factuur automatisch bijgewerkt in Odoo.

In een notendop

Odoo is een geweldige omgeving om uw klantenportefeuille met bijhorende facturen en abonnementen te beheren. Door Twikey te integreren voegt u een complete all-in betalingsmodule toe aan uw Odoo-omgeving. Voor éénmalige betalingen stuurt u eenvoudig een betaalverzoek uit en voor terugkerende betalingen geniet u van een complete online flow. Zo nodigt u klanten online uit om digitaal een machtiging te ondertekenen, initieert u betalingen automatisch op basis van de geboekte factuur en worden (gefaalde) transacties automatisch opgevolgd.

Wenst u meer informatie? Twijfel niet om ons te contacteren.